Poradna HuBDIC FS-700 Bezkontaktní IR čelní teploměr

Autor: Michal | Vloženo: 02.11.2022 000 20:35 | Témata: Poradna HuBDIC FS-700 Bezkontaktní IR čelní teploměr

Michal

Michal

Přesnost měření

Dobrý den, teploměr jsem pořídil a i když měří (na rozdíl od jiných bezdotykových, které jsem zkoušel) vcelku konzistentně, tak jsem přesto trochu rozčarován.

Když měřím u (doporučovaného spánku), objevují se mi teploty kolem 37,2 až 37,5. Když měřím za ušním bubínkem, vychází mi 36,6 až 36,8. To mi případně jako dost velký rozsah, i kdybych měřil zásadně jen na jednom místě, pořád je to rozdíl 3 desetin.

Navíc, když jsem se kdykoli, když mi bylo dobře, změřil rtuťovým teploměrem v podpaží, měl jsem vždy rovných 37 stupňů. S tímhle teploměrem si v podstatě můžu vybrat od 37,2 až po 36,8. Tedy rozdíl dokonce 6 desetin.

Dřív jsem už koupil dva jiné bezdotykové teploměry a výsledky byly otřesné - běžně hlásily třeba 35,3 stupně i jiné hlouposti. Tenhle se začíná blížit realitě, ale stejně je to dost nepřesné.

Podotýkám, že dodržuji postup uvedený v návodu.

Mám dělat tedy několik měření a pak počítat průměr? A mám vždy třeba 3 desetiny připočítat?

Pěkný den!

  • Heureka.cz

    Heureka.cz

    4. listopadu 2022

    Dobrý den,

    tuto informaci vám nejsme schopni poskytnout. Heureka je porovnávač cen a produktů, nikoliv prodejce. Informace k výrobkům máme pouze ty, které jsou uvedeny ve specifikaci produktu. Obraťte se prosím s tímto dotazem na některého z prodejců tohoto sortimentu. Děkujeme za pochopení.

    S přáním pěkného dne,
    Heureka.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Michal

      4. listopadu 2022 - Michal

      Dobrý den, to je mi jasné. Doufal jsem, že se ozve nějaký prodejce. Nebo možná uživatel, pokud je to tu možné. I tak díky za odpověď!


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.